Ushtrimet më të mira për humbjen e peshës

ushtrime për humbje peshe në shtëpi

Ushtrime që mund t’i bëni pa u larguar nga shtëpia juaj, ndërsa ju lejojnë të bini në peshë.

Të gjithë duan të jenë të hollë, tërheqës, me një formë ideale të trupit. Sidoqoftë, jo të gjithë kanë mundësi të shkojnë në palestër, pishinë, sepse kërkon shumë kohë, dhe, natyrisht, janë kosto parash.

Prandaj, mund të monitoroni formën tuaj në shtëpi, duke kryer disa grupe ushtrimesh.

Një tipar i rëndësishëm i fillimit të klasave të humbjes së peshës në shtëpi është vendosja e një qëllimi për të ecur drejt, dhe vullneti është gjithashtu i rëndësishëm. Në fund të fundit, nëse nuk ka vullnet, dëshirë, atëherë do të jetë shumë e vështirë të përballosh paund shtesë. Bërja e fitnesit në shtëpi kërkon qëndrueshmëri, nëse bëni pushime, atëherë rezultati përfundimtar nuk do të çojë në asgjë.

Rekomandimet e specialistëve

Këtu janë disa këshilla për palestrën në shtëpi: kështu që, përveç stërvitjes, duhet të zhvilloni edhe një dietë - ky është një artikull i detyrueshëm për një figurë ideale. Ju nuk mund të hani ushqim 2 orë para trajnimit dhe rreth një orë pas tij. Gjatë stërvitjeve në shtëpi, duhet të merrni një sasi të vogël të lëngshme - ky duhet të jetë ujë i zakonshëm për pije.

Alsoshtë gjithashtu e nevojshme të ajrosni dhomën ku do të zhvillohet stërvitja mirë para fillimit të klasave dhe pasi të keni mbaruar të bëni një dush të ngrohtë. Një tipar i rëndësishëm janë rrobat dhe këpucët në të cilat ju praktikoni, ato nuk duhet të pengojnë lëvizjen dhe të jenë të rehatshme, në mënyrë që të jetë e përshtatshme për të lëvizur. Gjithashtu, nëse jeni i vendosur të humbni peshë, atëherë duhet të blini edhe pajisje sportive: këto janë trapë me pesha të ndryshme, një qilim të veçantë, një stol të ngushtë dhe një rreth gjimnastikor.

Pra, le të fillojmë të bëjmë ushtrimet më të mira për të humbur peshë në shtëpi.

squats hollim

Një tipar i rëndësishëm është se duhet të filloni me pak ngrohje. Ai përgatit muskujt për aktivitetin fizik për të parandaluar çdo tendosje ose dëmtim.

Ne fillojmë ngrohjen me një shëtitje 5-minutëshe, dhe pastaj vrapim në vend me gjunjë të lartë. Pasi të kryejmë prirje në drejtime të ndryshme për dy deri në tre minuta, është e nevojshme të mbaroni ngrohjen, me ushtrime të tilla si rotacioni i alternuar me shpatullat, bërrylat dhe më pas me duart, duke e bërë këtë gjithashtu për rreth 5 minuta.

Grupi kryesor i ushtrimeve për humbjen e peshës në shtëpi duhet të fillojë me mbledhje, gjë që ju lejon të hiqni kilogramët e tepërt nga vithet dhe kofshët e brendshme. Ju duhet të bëni rreth 20 mbledhje në të njëjtën kohë.

Teknika e mbledhjes: mbajini këmbët në gjerësinë e shpatullave, vini duart në bel, duke u ulur për të marrë frymë thellë dhe duke u drejtuar në pozicionin fillestar, ne nxjerrim frymën.

Ushtrimi tjetër është të heq çdo këmbë përpara për të krijuar këmbë më të dobëta. Teknika e stërvitjes: ne bëjmë një të zhveshur, për shembull, hapin e duhur të gjerë përpara, dhe gjuri i këmbës tjetër duhet të prekë dyshemenë. Në këtë rast, krahët duhet të jenë në bel dhe ne bëjmë rreth 30 afrime, duke alternuar këmbët.

Ushtrimi tjetër ka për qëllim përmirësimin e formës së gjoksit, sepse gjatë trajnimit, muskujt e gjoksit bëhen më të dobët. Ky ushtrim kërkon një stol dhe shtangë dore. Teknika e këtij ushtrimi: ne shtrihemi në një stol, marrim shtangë dore në duart tona, i përhapim anash, marrim një frymë, pastaj bashkojmë duart pas kokës, duke nxjerrë frymën. Në këtë rast, masa e trapit duhet të rritet gradualisht.

Tani ushtrime për muskujt e sipërm dhe të poshtëm të barkut. Falë këtij ushtrimi, ju mund të hiqni mbingarkesën e tepërt në bel, dhe gjithashtu ju lejon të forconi muskujt e poshtëm në bark. Teknika e stërvitjes: duhet të shtriheni në rrogoz, të përkulni këmbët në gjunjë, kur thithni, t'i ngrini lart dhe kur të merrni frymë, t'i ulni në pozicionin e tyre origjinal.

Ushtrimi tjetër është si më poshtë: ne rregullojmë këmbët në dysheme, ndërsa këmbët duhet të përkulen në gjunjë, është e nevojshme të ngriheni në shpatullat e shpatullave.

Ushtrimi i mëposhtëm ka për qëllim heqjen e dhjamit në bel dhe vithe, këtu na duhet një hoopë halahup, duhet ta shtrembërojmë atë për 20 minuta pa ndërprerje. Nëse dëshironi t'u jepni një ngarkesë viçave, atëherë mjafton të qëndroni në dysheme në gishtërinj, pastaj uleni në pozicionin fillestar.

ushtrime për rrathë hollimi

Gradualisht, ky grup ushtrimesh për humbjen e peshës në shtëpi mund të diversifikohet duke shtuar ose zëvendësuar një ose një ushtrim tjetër me një tjetër, por kjo është në diskrecionin tuaj.

Pra, për ta përmbledhur, për të humbur peshë, na duhet: së pari, kjo dëshirë, dhe së dyti, një pjesë integrale e trajnimit është të jesh më shumë në ajër të pastër, dhe gjithashtu të zhvillosh një dietë të duhur, në dietën e të cilave perime dhe frutat duhet të jenë të pranishme. Ju mund të caktoni një ditë agjërimi për trupin tuaj një herë në javë. Duke ndjekur të gjitha këto rekomandime pas një kohe, ju do të arrini me sukses një figurë të bukur dhe të hollë.

Jini në formë të shkëlqyeshme fizike, sepse ky është çelësi për një gjendje të mirë shpirtërore.

Shqyrtime dhe rekomandime për humbjen e peshës

"Në të njëjtën kohë, unë dhe shoku im filluam rregullisht të kryenim një grup të caktuar klasash dhe të përmbushnim të gjitha udhëzimet e trainerit tonë të videove.

Ndjesitë ishin të mrekullueshme, së pari, ne kujtuam të gjitha mësimet nga programi i edukimit fizik shkollor, dhe së dyti, mësuam shumë gjëra të reja dhe të dobishme, si të kryejmë detyrat në mënyrë korrekte dhe cilat grupe muskujsh duhet të "vihen" kur humbasin peshë .

Rezultati ishte mahnitës, minus 8 kg në muaj, dhe kjo nuk është e gjitha. Trupi u bë i hollë dhe elastik, gunga në zonat problematike u zbutën, muskujt e krahëve të këmbëve u bënë të fortë dhe të fortë.

Në shtëpi, ne ende bënim mbështjellje të ndryshme dhe bënim vetë-masazh në bark dhe kofshë.

Po, është e domosdoshme të kontrolloni dietën tuaj, më shumë ushqime bimore, fruta dhe perime të freskëta. Nuk ka vend për pasta të ëmbla dhe ftohje. Sa më e lehtë të ndiheni brenda, aq më e lirë ndiheni jashtë.

Tani bëmë një pushim, sipas rekomandimeve të mjekut, por pas disa muajsh do të fillojmë përsëri mësimet.

Ju urojmë të gjeni forcën për të ndryshuar jetën tuaj dhe për ta bërë atë më të ndritshme dhe më të bukur! "