Ushtrime për barkun për burra: kompleks palestër për humbje peshe

Një bust i tonifikuar me një bark të ngritur është një ëndërr për shumë burra. Mbi të gjitha, një figurë sportive tërheq gjithmonë pikëpamjet e seksit të kundërt. Nëse keni grumbulluar yndyrë të tepërt në bark dhe anët, atëherë vetëm puna gjithëpërfshirëse për veten tuaj do të ndihmojë në heqjen e tij. Dieta dhe ilaçe të ndryshme nuk do të japin rezultatin e dëshiruar dhe madje mund të dëmtojnë shëndetin tuaj. Baza për sukses në procesin e humbjes së peshës dhe formimin e kubeve të mprehta të barkut janë trajnimi i rregullt i fitnesit, heqja dorë nga zakone të këqija dhe një dietë e shëndetshme.

Arsyet për shfaqjen e një "barku birre" tek burrat

 • Ushqimi jo i duhur. Ushqimi i shpejtë, ushqimet e skuqura me yndyrë, mishi i tymosur, produktet e miellit dhe ngrënia e tepërt çojnë në keqfunksionime në traktin gastrointestinal, të cilat shpesh çojnë në mbipesha.
 • Mungesa e aktivitetit fizik. Puna e ulur, fundjavat në divan janë çelësi për shfaqjen e dhjamit të tepërt jo vetëm në stomak dhe anët. Për shkak të një stili jetese të ulur dhe mungesës së ndonjë ushtrimi fitnesi, pesha e tepërt fitohet me shpejtësi të shpejtë.
 • Predispozicion gjenetik dhe sëmundje kronike (për shembull, diabet mellitus). Në këtë rast, nuk do të jetë e mundur të arrihet hollësia e atletit, por klasat e rregullta të fitnesit do të ndihmojnë në kontrollin e peshës dhe do ta bëjnë figurën proporcionale.
 • Zakone të këqija. Pirja e duhanit dhe alkooli kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në funksionimin e të gjithë trupit.

Si të shpëtoni nga barku dhe anët: trajnimi i fitnesit dhe ushqimi i duhur

për humbjen e peshës në bark, përveç ushtrimeve, ushqimi i duhur është i rëndësishëm

Çelësi i suksesit në heqjen e deleve të dhjamit në bark dhe anët është një qasje e integruar. Nëse i përmbaheni çdo diete dhe e injoroni fitnesin, atëherë dhjami i barkut do të ulet, por nuk do të shtojë tërheqje në pamjen tuaj. E tëra që merrni është muskuj të lirshëm dhe lëkurë e butë. Prandaj, trajnimi i fitnesit është një aspekt i detyrueshëm në zgjidhjen e këtij problemi. Në të njëjtën kohë, nuk keni nevojë të vdisni fare nga uria, mjafton vetëm t'i përmbaheni parimeve themelore të një diete të shëndetshme të ekuilibruar.

 • Eliminoni nga dieta juaj ushqime të sinqerta të pashëndetshme, ushqime të yndyrshme dhe karbohidrate të thjeshta. Jepini përparësi perimeve, frutave, drithërave, pulës, gjelit të detit dhe viçit.
 • Pini shumë ujë të pastër. Minerali pa gaz ose i pastruar është i përshtatshëm.
 • Shmangni çajin e fortë, kafenë, sodën me sheqer dhe lëngjet e paketuara të blera në dyqane - ato përmbajnë shumë sheqer.
 • Shmangni alkoolin dhe cigaren.

Duke iu përmbajtur këtyre parimeve të thjeshta dhe duke bërë stërvitje të rregullta të fitnesit, do të vini re ndryshime të rëndësishme në figurën tuaj brenda dy javësh. Përveç kësaj, një regjim i tillë do të ketë një efekt të dobishëm në shëndetin e përgjithshëm.

Klasat e fitnesit në palestër dhe në shtëpi

Nëse doni të heqni qafe "barkun e birrës" dhe të shtrëngoni figurën tuaj në përgjithësi, duke i dhënë muskujve tuaj lehtësim, klasat e fitnesit në palestër janë një mundësi e shkëlqyeshme. Një trajner profesionist do t'ju ndihmojë të hartoni një program të personalizuar të trajnimit të fitnesit bazuar në gjendjen tuaj fizike. Përveç kësaj, nën drejtimin e një instruktori me përvojë, shpejt do të jeni në gjendje të zotëroni teknikën e duhur për kryerjen e ushtrimeve të fitnesit dhe të zgjidhni peshat optimale për të punuar me simulatorët. Dhe prania e atletëve më të stërvitur në palestër do të shërbejë si motiv shtesë për të ushtruar.

Nëse, për ndonjë arsye, nuk keni mundësi të merrni pjesë në një klub sportiv, mund të organizoni trajnime të fitnesit në shtëpi (ose në terrenin sportiv në oborr). Për stërvitje në shtëpi do t'ju duhet:

 • Veshje të rehatshme që nuk pengojnë lëvizjen, largojnë djersën dhe marrin frymë.
 • Disa pajisje sportive: shtangë dore, rrogoz për ushtrime.
 • Koha e lirë dhe ambientet e bollshme.

Ju mund të zhvilloni klasa të fitnesit në shtëpi në çdo kohë të përshtatshme për ju - në mëngjes ose në mbrëmje pas një dite pune. Gjëja kryesore është rregullsia e trajnimit dhe përqendrimi në rezultate. Nëse jeni dembel dhe anashkaloni stërvitjet e planifikuara të fitnesit, përpjekjet tuaja nuk do të sjellin rezultatin e dëshiruar.

Ushtrime fitnesi për të punuar në shtyp për burra

dërrasë ushtrimi për dobësimin e barkut

Çdo stërvitje në fitnes duhet të fillojë me një nxehje dhe të përfundojë me qetësim. Vrapimi (në stadium, në vend, në shkallët), kërcimi me litar, çdo lëvizje ritmike e vallëzimit në muzikë janë të përshtatshme si një ngrohje. Ftohja duhet të konsistojë në ushtrime të zgjatura të fitnesit që do të ndihmojnë në relaksimin e muskujve tuaj pas një sforcimi intensiv dhe do të nxisin rikuperimin e muskujve.

 • Crunches klasike.

  Kryhet nga një pozicion i shtrirë, këmbët në gjerësinë e hip-it larg dhe të përkulura në gjunjë. Këmbët mbështeten fort kundër sipërfaqes së dyshemesë, duart - në pjesën e pasme të kokës. Me një lëvizje të fortë, por jo të beftë, ngrini bustin e sipërm nga dyshemeja dhe shtrijeni gjoksin drejt gjunjëve. Pjesa e poshtme e shpinës gjatë këtij ushtrimi të fitnesit duhet të shtypet fort mbi sipërfaqen e dyshemesë. Lëvizja kryhet vetëm nga muskujt e barkut.

 • Crunches anësore.

  Pozicioni fillestar është i njëjtë si në ushtrimin e mëparshëm të fitnesit. Kthesat kryhen anash - domethënë, kur ngrini rajonin e shpatullave, duhet të përpiqeni të arrini me bërryl në gjurin e këmbës së kundërt.

 • Ngre këmbët.

  Kryhet nga një pozicion i shtrirë, krahët shtrihen përgjatë trupit, këmbët së bashku. Me përpjekjen e muskujve të barkut, ju duhet të ngrini këmbët të mbyllura së bashku në një kënd të drejtë me sipërfaqen e dyshemesë. Kryerja e këtij elementi të fitnesit, duhet të ulni këmbët pa probleme, duke kontrolluar lëvizjen e muskujve të barkut.

 • Ngre duart dhe këmbët.

  Pozicioni fillestar është i shtrirë në shpinë. Duart - në anët, këmbët - së bashku dhe të ngritura pingul me trupin. Me një nxjerrje të thellë, është e nevojshme të hiqni shpatullën dhe krahët nga dyshemeja, duke u përpjekur të arrini këmbët me gishta. Ndërsa bëni këtë ushtrim fitnesi, mos bëni lëvizje të papritura - kjo mund të shkaktojë ndrydhje të muskujve, veçanërisht nëse nuk jeni marrë me aktivitet fizik për një kohë të gjatë.

 • Dërrasë.

  Një nga ushtrimet më efektive të fitnesit për të punuar muskujt e barkut, ijeve, vitheve, shpinës dhe krahëve. Kryhet nga pozicioni i shtrirë (si për shtytjet). Trupi duhet të formojë një vijë të drejtë, me mbështetje në krahët ose bërrylat dhe në gishtat e këmbëve. Kur bëni këtë ushtrim fitnesi, sigurohuni që të mos ketë kthesa në pjesën e poshtme të shpinës. Në pozicionin e dërrasës, duhet të duroni të paktën 30 sekonda, duke e rritur këtë kohë me 15 sekonda çdo javë.

Këto ushtrime themelore të fitnesit do t'ju ndihmojnë të derdhni dhjamin e tepërt të barkut dhe të krahut në një kohë të shkurtër dhe ta bëni figurën tuaj të hollë dhe të përshtatshme. Fillestarët e fitnesit nuk duhet të përpiqen shumë dhe të stërviten deri në lodhje. Shtë e mjaftueshme për të kryer 2-3 grupe ushtrimesh, 12-15 përsëritje në secilën. Pas dy ose tre javësh trajnim, mund të shtoni pesha dhe të bëni ushtrime me shtangë dore në duar.