Plani i motivimit për humbje peshe

Shumë vajza janë të pakënaqura me figurën e tyre dhe duan të humbin kilogramët e tepërt, por humbja e peshës brenda pak ditësh është e pamundur. Ka shumë mënyra për të humbur peshë, dhe me siguri njëra prej tyre do të bëhet e nevojshme, e përshtatshme, por pa motivim nuk do të jetë e mundur të arrihet sukses.

Teknikat e motivimit në fazën fillestare

një vajzë me një figurë të hollë si një motiv për të humbur peshë

Për të humbur peshë, vajzat zgjedhin një sistem të veçantë ushqimor, dhe gjithashtu fillojnë të angazhohen në aktivitet fizik. Sigurisht, jo të gjithë mund ta përballojnë një regjim të tillë, ndaj është shumë e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje një aspekti të tillë psikologjik si motivimi për të humbur peshë, i cili do t'ju ndihmojë të mos liroheni dhe të arrini qëllimin tuaj.

Pra, shumë vajza, duke dashur të heqin qafe peshën e tepërt, heqin dorë në gjysmë të rrugës, sepse kanë një ide të paqartë për atë për të cilën po përpiqen. Ky është një nga gabimet më të zakonshme. Vetëm duke kuptuar pse saktësisht po humbni peshë, mund të arrini rezultate reale.

Motivimi për humbje peshe është një shtytje, hapi i parë drejt qëllimit të synuar. Vajzat e pavendosura dhe të pasigurta duhet të zhvillojnë një plan veprimi të pranueshëm. Kuptoni se përpara është punë e vështirë dhe e vështirë. Është e rëndësishme të përgatitemi, të mbledhim vullnetin dhe përpjekjet fizike së bashku. Pritjet janë të ndryshme. Më e thjeshta dhe më efektive:

 1. Citate, fraza. Shkruani, varni para jush fraza pozitive, frymëzuese. Shikoni dhe flisni me zë të lartë kur dëshironi të hani një pjesë tjetër të ushqimit të shijshëm, por jo të shëndetshëm.
 2. Regjistrimi audio. Regjistroni pohime të thjeshta në regjistrues, duke dëgjuar çdo ditë: "Nuk dua të jem më i shëndoshë dhe nuk do të kundërshtoj planin", "Do të humbas peshë, sepse vetëm kujdesi për trupin do të çojë në bukuri".
 3. Imazhet. Vizualizimi për shumë është një teknikë efektive. Rekomandohet të varni para syve foto (foto) të modeleve të holla femra, si një ëndërr e realizuar, shembuj të të cilave frymëzojnë çdo femër. Një motivim i mirë për vajzat është një foto e burrave të pashëm që dëshironi të pushtoni dhe të filloni të ndryshoni për mirë.
 4. Premtim. Pse të mos u premtoni njerëzve të dashur që të japin një shumë të caktuar parash (vlerë) nëse të paktën një artikull i planit nuk përfundon deri në një datë të caktuar dhe disa kilogramë nuk ulen.
 5. Pëlhurë. Blini rroba të bukura në modë, por një madhësi më të vogël. Kjo do të shërbejë si një motiv - të provoni një gjë pas humbjes së peshës.
 6. Entuziazmi. Gjetja e një hobi është një motivues i madh që do t'ju largojë vazhdimisht nga dëshira për të ngrënë diçka të shijshme, por të ndaluar.
 7. Mbështetje, lavdërim. Nëse të dashurit fillojnë të mbështesin dhe frymëzojnë në fazën fillestare, atëherë dieta do të shkojë lehtësisht, pa ndërprerje.
 8. Kritika, dënimi nga të tjerët. Pritja është e ashpër, por për disa njerëz është e fortë, duke i nxitur të marrin masa drastike.
 9. Frika, depresioni. Shumë gra kanë frikë nga anoreksia me pasoja ose largimi i një burri të dashur.
 10. Histori suksesi. Një pagesë e shkëlqyer për humbjen e peshës kur duhet të dëgjoni se si njerëzit i arritën qëllimet e tyre dhe vetëm falë këmbënguljes, vullnetit të madh.
 11. Dhuratat janë shpërblime. Ju mund të filloni të përkëdhelni veten duke blerë dhurata të vogla në intervale të rregullta.

Vlen të merret parasysh këshilla e një psikologu, pasi suksesi arrihet nga ata njerëz, motivimi i të cilëve rezulton të jetë më i fortë. Ju duhet të merrni si bazë 2-3 motivues të jashtëm dhe të brendshëm, duke kombinuar dëshirën për të ndjerë butësinë, ajrosjen e trupit tuaj dhe në të njëjtën kohë, ëndrrën për t'u dobësuar.

Vendosje qellimi

Pa qëllime të përcaktuara, dëshira për të humbur peshë zhduket shpejt. Ato duhet të jenë reale dhe të përcaktuara qartë. Nuk ka nevojë të vendosni standarde të larta për veten tuaj, duke u përpjekur të humbni një duzinë paund brenda disa ditësh. Duhet të kuptohet se kjo është joreale dhe ju vetëm mund të dëmtoni shëndetin tuaj. Rekomandohet të përcaktohet qëllimi që gruaja dëshiron të arrijë. Peshoni të mirat dhe të këqijat, të mirat dhe të këqijat e humbjes së peshës. Për të krijuar super motivim, rekomandohet vendosja e qëllimeve afatshkurtra:

 • provoni një fustan më të vogël deri në datën e caktuar (pas 3 muajsh);
 • përpara është një ngjarje e rëndësishme dhe ju duhet të keni kohë për të humbur peshë;
 • pranvera po vjen së shpejti dhe ka mbetur pak kohë, por humbja e 2-3 kg është mjaft e vërtetë;
 • nivele të larta të sheqerit dhe kolesterolit në gjak. Kjo është e keqe, duhet të arrijmë normalizimin e treguesve.

Vlen të bëni një plan në një copë letër, duke e ndarë atë në 2 kolona. Në njërën, shkruani anët negative të kilogramëve të tepërt (pamundësia për t'u zhveshur në plazh, për të veshur rroba të bukura), në tjetrën - përfitimet e mundshme që do të jenë nëse ende arrini të hiqni qafe kilogramët e bezdisshëm.

Ndëshkimi dhe inkurajimi

Do të jetë shumë më e lehtë për të humbur peshë nëse një grua kontrollon dembelizmin e saj. Për ta bërë më interesant procesin e humbjes së peshës, ai duhet të kthehet në një lojë në të cilën lejohet përfshirja e miqve dhe të afërmve. Rekomandohet të zhvillohet një sistem shpërblimesh dhe ndëshkimesh.

Shpërblejeni veten:

 • për një ditë të shpenzuar siç duhet, mund të vizitoni një sallon bukurie, një dhomë masazhi, një muze, një delfinarium;
 • vendosni një sasi të caktuar parash në një derrkuc nëse ndërrimet janë të dukshme;
 • organizoni një ditë pushimi me një udhëtim jashtë qytetit dhe madje edhe në një vend tjetër, nëse arrini të arrini rezultate mbresëlënëse deri në datën e planifikuar.

Shembuj të dënimeve:

 • refuzimi i argëtimit dhe blerjeve;
 • kryerja e pastrimit të përditshëm, si ngarkesë;
 • duke i dhënë para burrit të saj, miqve.

Ju mund të motivoni veten për të humbur peshë duke inkurajuar, duke mos harruar qëllimin kryesor - të mbani nën kontroll të rreptë emocionet, problemet psikologjike dhe prishjet e mundshme.

Foto të vjetra dhe veshje të preferuara - në vende të spikatura

Shumë gra, duke parë fotot e imazheve ideale të modeleve të modës, imagjinojnë se sa punë duhet të investoni për të arritur përmasa të ngjashme trupore. Çdo grua ka standardin e saj të një figure të bukur, e cila do të shërbejë si një nxitje e shkëlqyer, por duhet të keni parasysh kushtetutën tuaj.

Fotot e vjetra, në të cilat dikur në rini figura ishte më ideale, do të shërbejnë si frymëzim, një motivues i fortë. Vlen të vendosni rrobat tuaja të preferuara dhe fotot e vjetra në një vend të dukshëm. Vështrimet e përditshme në foto mund të jenë motivimi më i mirë.

Rrobat e preferuara që dëshironi të vishni mund t'i varni pranë pasqyrës. Ky është një motivim i mirë për çdo ditë. Rrobat do të varen në vend dhe çdo herë ju kujtojnë se qëllimi është vendosur.

Foto para dhe pas humbjes së peshës

Ndani planet tuaja me të dashurit

Ju duhet t'i qaseni procesit me përgjegjësi. Bëni një plan, duke shkruar mënyrat për të arritur qëllimin dhe afatet. Është e rëndësishme të vendosni objektiva që çdo grua mund t'i arrijë realisht, pavarësisht nga ndërtimi i saj.

Nuk do të jetë e tepërt t'u tregoni të afërmve dhe miqve për planet tuaja, pasi mbështetja emocionale është gjithashtu një nxitje. Është mirë nëse njerëzit e afërt i bashkohen procesit të humbjes së peshës. Ata do të ndihmojnë në mbështetjen e dëshirës për qëllimin dhe qëllimin dhe do t'ju ndalojnë të hani ushqim të padëshiruar nëse dëshironi.

Mendoni dhe veproni pozitivisht

Nuk mund të dëshpëroheni nëse nuk keni arritur të humbisni as 1 kg në 1-2 javë. Vlen të përqendroni mendimet dhe aktivitetin tuaj fizik në faktin se gjithçka do të funksionojë, por do të duhet të provoni. Në sipërmarrjen tuaj, duhet të përfshini njerëz të afërt:

 • luani lojëra aktive me fëmijët;
 • vizitoni palestrën me burrin tuaj;
 • ngasin biçikleta në qytet.

Ritmi i duhur është çelësi i humbjes së peshës

Kur humbni peshë, është e rëndësishme të zgjidhni një ritëm të pranueshëm për veten tuaj. Ju nuk duhet të shkoni në ekstreme, të shkoni në një dietë të rreptë ose të mbingarkoni veten me stërvitje fizike dhe forcë.

Një tranzicion i mprehtë në një mënyrë të re të jetës do të provokojë një dëmtim të shëndetit, përkeqësim të mirëqenies, stres. Vrapimet në distanca të gjata nuk rekomandohen.

Duke kapërcyer distanca të gjata, një trup i papërgatitur shpejt do të dështojë dhe në mëngjes një person do të ndihet jashtëzakonisht i vështirë.

Zgjidhni një ritëm të pranueshëm për veten tuaj, rrisni ngarkesën gradualisht, jo më shumë se 10% në javë.

Ushtrimi duhet të jetë argëtues

Ju nuk mund ta lodhni veten me përpjekje të padurueshme fizike, si dhe të shtyni procesin e humbjes së peshës për një kohë të pacaktuar. Nëse vizitoni një klub sportiv, fillimisht duhet të konsultoheni me një mjek sportiv, të bëni analiza, duke vlerësuar gjendjen e sistemit tuaj kardiovaskular. Në mënyrë që të mos mbingarkoni trupin, duhet të zgjidhni frekuencën dhe intensitetin optimal të stërvitjes. Zelli i tepruar dhe sforcimet e tepërta nuk do t'ju bëjnë asgjë.

Po - ushqimi juaj i preferuar, por brenda kufijve të arsyeshëm

Të humbësh peshë në mënyrë korrekte dhe sipas planit do të thotë t'i thuash po ushqimit tënd të preferuar. Ju nuk duhet të kufizoni veten në ushqimin e përditshëm, duke u ulur vetëm në ujë dhe duke refuzuar të merrni ushqime që përmbajnë proteina, karbohidrate, yndyrna, vitamina.

Është e rëndësishme të kuptohet se një dietë e duhur nuk është një ndalim i plotë i ushqimit dhe refuzimi për të ngrënë. Kështu që ju mund të dëmtoni shpejt shëndetin tuaj dhe të humbni dëshirën për të humbur peshë. Lejohet përdorimi i të gjitha produkteve, por në pjesë të vogla.

Gjetja e një diete të pranueshme është e vështirë, por mund të konsultoheni me një nutricionist ose trajner. Bëni një dietë ditore, një listë ushtrimesh stërvitore.

Ushqimet dhe ëmbëlsirat me kalori të lartë do të duhet të braktisen. Mjafton të llogaritni saktë kaloritë e nevojshme për çdo ditë, pasi gjithçka do të bjerë në vend. Nëse është drekë, nuk mund ta kufizoni veten të hani një paketë patatinash të thata, megjithëse duhet të refuzoni një ëmbëlsirë shtesë.

Motivimi për humbje peshe për çdo ditë - ruani rezultatin

Që motivimi të mos zhduket, rezultatet duhet të ruhen dhe madje të dokumentohen. Regjistrimi i rezultateve mund të bëhet në disa mënyra:

 • hartimi i një raporti fotografik me aplikimin e parametrave të peshës së nënshkruar, të cilat u arritën pas 2-3 javësh humbje peshe;
 • duke postuar foto në rrjetet socialerrjete për të fituar mbështetje nga miqtë;
 • gjetja e një hobi që do t'ju lejojë të shpërqendroni veten nga mendimi i urisë dhe ushqimit të padëshiruar.

Ju nuk mund të dëshpëroheni dhe të ndaleni në rezultatet e arritura. Ia vlen të gëzoheni, të rregulloni rezultate edhe të vogla dhe të keni sukses në humbjen e peshës. Shtë e rëndësishme të ndiqni qartë qëllimin, t'i përmbaheni ritmit të vendosur. Nëse nuk ishte e mundur të ndryshoni shifrën në disa muaj, atëherë do të jetë e mundur në 1-1, 5 vjet.

Motivimi më i mirë për të humbur peshë është vendosja e qëllimeve të arritshme. Është e rëndësishme të besoni në veten tuaj se gjithçka do të funksionojë dhe të mos përfundoni programin tuaj të humbjes së peshës nëse nuk keni arritur të humbni disa kilogramë brenda afatit.

Humbja e peshës dhe motivimi janë të pandashme. Për disa gra, një motivues i fuqishëm është të përmirësojnë shëndetin e tyre, për të tjerat të bëhen shembull për fëmijët dhe miqtë. Është e rëndësishme të gjeni motivues individualë për veten tuaj që do të funksionojnë, pavarësisht nga vështirësitë dhe pengesat e ardhshme.