Si të përdorni një rrip dobësimi në mënyrë korrekte?

Shumë njerëz, në kërkim të një figure të hollë dhe shëndetit të mirë, provojnë mënyra krejtësisht të ndryshme për të arritur qëllimin e tyre. Disa regjistrohen në palestra të shtrenjta dhe kalojnë ditë të tëra atje, të tjerë ndjekin dietat më të rënda dhe kufizohen fjalë për fjalë në gjithçka. Megjithatë, ka gjithmonë një grup njerëzish që duan rezultate të shpejta me përpjekje minimale.

Janë ata që shpesh blejnë një sërë pajisjesh dhe simulatorësh që ndihmojnë në luftimin e peshës së tepërt. Një pyetje shumë e njohur në motorët e kërkimit është: "si të përdorim një rrip për humbje peshe? ". Kjo tregon se ky produkt mbetet mjaft popullor. Sidoqoftë, duhet të dini se si ta zbatoni atë.

Llojet e rripave për humbje peshe

Fjalë për fjalë 10-15 vjet më parë, nga ekranet e pothuajse çdo TV, vajza dhe djem të bukur reklamuan modele të ndryshme të këtyre pajisjeve të mrekullueshme. Ata premtuan humbje të menjëhershme në peshë dhe vendosjen e trupit në formë të shkëlqyer. Në fakt, pajisjet nuk janë aq efektive, por padyshim që kanë një ndikim pozitiv.

rrip për dobësim të barkut

Për momentin, ekzistojnë disa lloje të rripave të tillë në tregun e produkteve:

 1. Neopreni. Në vetvete, nuk ndikon në shtresën yndyrore. Rekomandohet ta mbani gjatë aktiviteteve fitnesi, aktivitetit fizik apo edhe pastrimit të shtëpisë. Ai rrit efektet që ka ushtrimi, ndihmon për të arritur shpejt rezultatin e dëshiruar. Nuk mund të vishen në një trup të zhveshur, është më mirë - mbi një bluzë;
 2. Rrip sauna. Parimi kryesor i funksionimit është efekti termik në indin dhjamor. Duke ngrohur molekulat e ujit dhe lipideve, i bën ato të lëvizin më shpejt, gjë që kontribuon në djegien e kilogramëve të tepërt. Përveç kësaj, një pajisje e tillë largon toksinat dhe substancat e mbeturinave nga trupi;
 3. Masazh. Veprimi bazohet në ndikimin mekanik të dridhjeve. Falë këtij efekti, konglomeratet lipidike fjalë për fjalë "thyehen" nën goditjet e tij. Një rrip i tillë rrit qarkullimin lokal të gjakut, gjë që përmirëson më tej proceset e mikroqarkullimit;
 4. Të kombinuara. Modelet më të shtrenjta të pajisjeve kanë një efekt të larmishëm në trup dhe në zonat problematike të trupit.

Parimet e aplikimit

Për të ditur se si të përdorni një rrip dobësimi, fillimisht duhet të lexoni udhëzimet. Në shumicën e rasteve, tiparet e secilit model përshkruhen në detaje, duke treguar nuanca individuale.

Përkundër kësaj, ekzistojnë koncepte themelore që duhet të dinë të gjithë ata që përdorin një pajisje të tillë:

 1. Modaliteti. Nuk mund të vishni rrip gjatë gjithë kohës. Kjo qasje mund të çojë në pasoja negative dhe të shkaktojë një sërë komplikimesh të pakëndshme. Është e nevojshme të përdorni pajisjen në procesin e trajnimit fizik ose në një kohë të caktuar;
 2. Një rrip më vete nuk do t'i sigurojë një personi një figurë ideale. Heqja e kilogramëve të tepërt është e mundur vetëm me një efekt kompleks në të gjithë trupin. Është e nevojshme të ndiqni një dietë, të ushtroni dhe gjithashtu të përdorni një rrip për humbje peshe. Përndryshe, rezultati nuk do të arrihet;
 3. Higjiena e kujdesshme. Menjëherë para përdorimit dhe në fund të seancës, është e nevojshme të fshini vendin e përdorimit. Më mirë akoma, bëni një dush. Në të gjitha situatat, lëkura djersitet shumë. Irritimi mekanik nga indi i pajisjes mund të shkaktojë skuqje të ndryshme të pelenave dhe maceracion;
 4. Monitoroni mirëqenien tuaj. Njerëzit reagojnë ndryshe ndaj përshtatjeve të reja. Episodet u regjistruan kur përdorimi i zgjatur i një pajisjeje të tillë shkaktoi dobësi të përgjithshme. Në këtë rast, duhet të refuzoni përdorimin e pajisjes ose të konsultoheni me një mjek.

Efektiviteti i rripave për dobësim

Rrip dobësimi

Mund të arrihen rezultate të mira. Gjëja kryesore është aplikimi kompleks i të gjitha metodave për të luftuar peshën e tepërt.

Është vërtetuar se mbajtja e rregullt e pajisjeve të tilla ka efektet e mëposhtme në trup:

 • Humbja e peshës dhe eliminimi i celulitit në zonat problematike;
 • Efekt pozitiv në sjellje. Shpesh ishte e mundur të lidheshin skolioza dhe lordoza në fazat fillestare;
 • Përmirësimi i mikroqarkullimit dhe proceseve metabolike në trup;
 • Sjellja e të gjithë trupit në ton.

Nëse përdorni saktë një rrip dobësimi me një rrymë ose mekanizëm tjetër ndikimi, mund të përmirësoni ndjeshëm mirëqenien dhe disponimin tuaj të përgjithshëm.

Negativët e mundshëm

Asnjë nga prodhuesit e pajisjeve të tilla nuk është i etur të flasë për mangësitë e produkteve të tyre. Megjithatë, nëse lexoni forumet ku njerëzit flasin për përdorimin e rripave për humbje peshe, do të vini re praninë e disa efekteve anësore të një ndikimi të tillë.

Ato përfshijnë:

 • mbinxehje lokale. Me përdorim të paarsyeshëm të gjatë të pajisjeve, mund të ndodhë një rritje e konsiderueshme e temperaturës, e cila provokon një përkeqësim të gjendjes;
 • Shfaqja e problemeve të lëkurës. Në thelb, ato shfaqen për shkak të injorimit të rregullave elementare të higjienës;
 • Shtrydhja e enëve të vogla. Ndodh kur rripi është shumë i ngushtë. Çon në dobësi të përgjithshme dhe një ulje të efektivitetit të procedurës.
rrip masazhi për dobësim

Ju mund të humbni peshë me ndihmën e pajisjeve ndihmëse. Gjëja kryesore është të kombinoni të gjitha mënyrat e disponueshme për t'u marrë me kilogramët e tepërt. Kur një person di të përdorë një rrip dobësimi, ai do të jetë në gjendje të arrijë shpejt dhe me efikasitet rezultatin e dëshiruar.